Powrót do aktualności

wyjaśnienie

Fora Wladca Smokow Dyskusja o grze wyjaśnienie

Temat zawiera 7 odpowiedzi, i ma 4 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez  Bazuka 4 lat, 4 miesięcy temu.

Oglądasz 8 wpisów - 1 z 8 (wszystkich: 8)
  • Autor
    Wpisy

23187407
    Uczestnik

Prosił bym o wyjaśnienie pewnej kwestii
    cyt.9.5. Sposób i warunki korzystania z różnych metod płatności w celu wymiany pieniędzy na jednostki wirtualnej waluty, umożliwiające korzystanie z Dodatkowych funkcji Gry zostaną opublikowane przez Licencjodawcę na Stronie Internetowej Gry pod adresem: https://espritgames.com/. Licencjobiorca wnosi opłatę licencyjną poprzez wpłatę odpowiedniej kwoty na konto rozliczeniowe Licencjodawcy, posługując się jedną z obsługiwanych metod płatności. Lista dostępnych metod płatności zostanie opublikowana na Stronie Internetowej Licencjodawcy. Wszelkie głównie postanowienia dotyczące metod i warunków płatności odnoszą się również do Abonamentu (jeżeli ma zastosowanie).

9.6. Uiszczając opłatę za usługę polegającą na wymianie pieniędzy na jednostki wirtualnej waluty lub wirtualnych dóbr do korzystania z Dodatkowych funkcji Gry, Licencjobiorca zobowiązuje się do postępowania zgodnie z wszelkimi instrukcjami dotyczącymi metod płatności i procedur w tym zakresie, w szczególności instrukcjami wprowadzania znaków i cyfr otrzymanych w wiadomości tekstowej (SMS), między innymi w zakresie wprowadzania wielkich i małych liter, ciągów cyfr oraz wyboru języka. Licencjobiorca otrzyma Prawa do korzystania z Dodatkowych funkcji Gry wyłącznie pod warunkiem zastosowania się do wszystkich odnośnych poleceń i spełnienia warunków realizacji płatności. Licencjodawca nie odpowiada za nieprawidłowe wykonanie płatności przez Licencjobiorcę. Jeżeli Licencjobiorca ma pytania dotyczące warunków i procedur dotyczących korzystania z metod płatności w celu przekazania środków pieniężnych na rachunek rozliczeniowy Licencjodawcy, Licencjobiorca powinien skontaktować się z operatorami wybranych platform płatniczych. Licencjodawca nie przekazuje Licencjobiorcom żadnych informacji dotyczących problemów wynikających ze sposobu obsługi platform płatniczych. Licencjodawca nie dokona zwrotu żadnych kwot na rzecz Licencjobiorcy z tytułu środków przekazanych przez Licencjobiorcę za pośrednictwem platformy płatniczej w celu skorzystania z usługi wymiany pieniędzy na jednostki wirtualnej waluty lub wirtualne dobra, umożliwiające korzystanie z Dodatkowych funkcji Gry, jeżeli pieniądze zostały przekazane z naruszeniem zasad określonych przez operatora platformy, w wyniku czego Licencjodawca nie otrzymał zapłaty.”
    Z waszego regulaminu wynika , że wymiana prawdziwych pieniążków na wirtualne w grze jest tylko i wyłącznie na ryzyko wymieniającego bo czytając regulamin okazuje się, że wy wybierając portal do wymiany nie ponosicie za to winy jeżeli coś zadziała nieprawidłowo. Jest to dość żenujące podejście do Graczy.

Bazuka
    Opiekun forum

Witam
    Z racji że my tylko korzystamy z usługi xsolla i to od nich wszystkie płatności idą my nie pobieramy opłat tylko kupując bursztyny kupujesz je od xsolly które poprostu trafiają na konto w grze od espiretgames dlatego za nie dogodności oraz problemy staramy się wyjaśniać z xsolla czemu tak się stało ale większość błędów ponosi xsolla

22212639
    Uczestnik

Bazuka miło otrzymać odpowiedz ale nie zmienia to faktu , że to wy przedstawiliście dwa portale, które świadczą usługę a nie gracze. Gracz może wybrać jedynie formę płatności więc nie zmienia to faktu , że jeżeli ktoś nie zapewnia na określonym poziomie usługi to wina nie jest cedowana na pośrednika lecz odpowiedzialność przejmuje osoba „firma”, która otrzymuje pieniążki więc to wy powinniście rekompensować niedogodności a nie odsyłacie do pośrednika. Problem nie leży po stronie Gracza więc ???????

Bazuka
    Opiekun forum

No niestety trochę to nie kolorowo wygląda również osobiście do osób wyżej nad sobą napisałem że jeżeli dalej będą występować problemy z płatnościami a wina leży u pośrednika – xsolla to niech pomyślą nad zmiana firmy jeżeli maja ciągle własnie być takie problemy z płatnościami.

Ogólnie z tym pośrednikiem wygląda tak ze support to załatwia ale wiadomo każdemu zależy na czasie oraz by wszystko wpłyneło tak jak powinno a że tak się nie dzieje support dowiaduje się co się stało i by to naprawili ale czasowo to kiepsko wygląda bo czasem np płatności są regulowane po 24h a czasem nawet po 7dni + oraz dla osób które chcą o wiele szybciej by się dowiedzieli i to zrobili osobiście do nich napisali w sprawie swojej płatności by szybciej ja zrealizować a nie jak to można odebrać na „zasadzie nie nasza wina my z tym nic nie zrobimy ” bo tak to nie działa tylko własnie jeżeli ktoś nie posiada mocnej cierpliwości oraz nerwów przekazuje support informacje że można samemu się dowiedzieć co się stało że np wymiana realnej waluty na wirutalna gdzieś zalega.

Pozdrawiam

23187407
    Uczestnik

Bazuka dziękuję za odpowiedz ale no właśnie nie jestem w stanie ogarnąć jednej sprawy i bardzo mnie to zastanawia dlaczego pojawia się problem gdy czasowo wydłużyło się tzw” wymiana” i dlaczego nie można wynagrodzić gracza za czas oczekiwania i straty jeżeli dokonywał „wymiany’ w dniu eventu? Przecież to nie jest prawdziwa produkcja w której na taśmie w określonym czasie idą jakieś produkty i nie można po tym dniu tego ponowić bo taki jest proces ale to jest gra i można dopisać na konto to czego gracz oczekiwał robiąc „doładowanie” i wydaje się , że to skończyło by sensowne pretensje co do powstałego problemu. Pozdrawiam

Bazuka
    Opiekun forum

Na to pytanie niestety nawet ja sam nie znam odpowiedzi ale nie ja jestem adminem tylko ktoś inny wiadomo przydały by się takie rekompensaty bo nie było by takiego zamieszania a gracze nie byli by sfrustrowani czy „wkurw*****” ale po prostu osoby które nam nakazują wykonywanie zamierzanego celu my tylko wykonujemy.Wiele rzeczy by mogło o wiele lepiej wychodzić czy być bardziej dopracowane a tak to niestety mamy wytyczne i się ich musimy trzymać

20373771
    Uczestnik

wiec ja tez dolacze to tego tematu a mianowicie ze xsola od 2 miesiecy zablokowala mi moliwosc kupowania poprzez paypay ale innymi srodkami nie ma sprawy – z czego kozystam. A powodem zekomej blokady sa wzgledy bezpieczenstwa – ja sie pytam o co tu k… chodzi bo kontaktujac sie z nimi zekomo odblokowuja po czym 1 dzien pozniej jest to samo. Moze czas zmienic tego posrednika? Dodam ze na kancie paypal sa aktywne srodki wiec poprzez xsola sa zablokowane kiedy bym chcial z nich skorzystac kupujac w grze

Bazuka
    Opiekun forum

No cóż zobaczymy co oni z tym zrobią i pomyślą jak to zrobić

Oglądasz 8 wpisów - 1 z 8 (wszystkich: 8)

Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.