Forums › Souverain des Dragons › Discussions › Nahar fasiləsində gələn sürpriz
Ce sujet a 0 réponse, 1 participant et a été mis à jour par 46130924, il y a 1 jour et 7 heures.
-
AuteurMessages
-
mars 21, 2026 à 12:47 #70857
46130924ParticipantOfisdə hamı bilir ki, nahar fasilələrimiz ən maraqlı anlardır. Kimisi çay içir, kimisi telefonunda oyun oynayır, kimisi də sadəcə pəncərədən küçəyə baxır. Amma son iki həftədir ki, bölmədə yeni bir “ənənə” yaranmışdı. Üç nəfər iş yoldaşım fasilə vaxtı telefonlarına yığılıb, nəsə oynayırdılar. Əvvəlcə ciddi maraq göstərmirdim. Düşünürdüm, “adamlar oynayır, keçir vaxtlarını”.
O gün isə fərqli idi. Cümə axşamı idi. Həftənin yorğunluğu üstümə çökmüşdü. Büdcədə də ayın sonu olduğu üçün hesablar bir az gərgin idi. Nahar fasiləsində həmişəki kimi yeməkxanaya endim. Yeməyimi yedim, qayıtdım yuxarı. Gördüm ki, həmin üç nəfər yenə telefonlarının başına keçiblər. Biri o qədər həyəcanlı idi ki, tərpənmir, ekrana elə bil ovsunlanmış kimi baxırdı.
Yaxınlaşıb dedim: “Nədi bu, bu qədər maraqlı nə var?”. Rüstəm dedi: “Aviator oynayırıq. Bax, indi vurdu”. Telefona baxdım. Ekranda bir təyyarə uçurdu, rəqəm artırdı. Rüstəm 50 manat qazanmışdı. O an ürəyimə bir şey toxundu. Düşündüm, “bu adamlar hər gün oynayır, nə isə qazanırlar, bəs mən niyə kənardan baxım?”.
Həmin gün axşam evə gələndə ilk işim araşdırmaq oldu. Nədir bu Aviator? Harda oynanılır? Həmin iş yoldaşlarımın danışdığı platformanı tapdım. Açdım, baxdım. Qeydiyyat sadə idi. Telefon nömrəmi yazdım, təsdiqlədim. Sistemə daxil oldum. Axtardım, Aviator oyununu tapdım. Amma oynamağa başlamazdan əvvəl bir az öyrənmək istədim. Necə işləyir? Mərclər necə qoyulur? Nə vaxt çıxmaq lazımdır?
Oynamaq üçün ilk depoziti qoydum. 20 manat. Düşündüm, “bu, bu günkü siqaret pulumdu. Əgər getsə, siqareti azaldaram”. Həmin an mostbet aviator login etdim. Oyun açıldı. Ekranda təyyarə uçurdu. Sağda canlı mərclər, solda qazanc cədvəli. İlk bir neçə turda sadəcə izlədim. Heç mərc qoymadım. Təyyarənin nə vaxt qalxdığını, nə vaxt “uçub getdiyini” anlamağa çalışırdım.
Sonra cəmi 20 qəpik mərc qoydum. Təyyarə qalxdı. 1.2x-də çıxdım. Qazandım. Kiçik, amma qazandım. Sonra yenə, bir az daha gözlədim. 1.5x-də çıxdım. Yenə qazandım. Ürəyimdə bir həyəcan yaranmağa başladı. Bu oyun fərqli idi. Slotlardakı kimi “fırlat, gözlə” deyil. Burada qərar sənindir. Nə qədər gözləsən, o qədər çox qazana bilərsən, amma bir an gecikdin – hər şey itdi.
Təxminən 15 dəqiqə oynadım. Balansım 20 manatdan 35 manata qalxmışdı. Düşündüm, “bu günlük bu qədər kifayətdir”. Amma bir səs içimdən deyirdi: “Bir dəfə də ciddi mərc qoy, görək nə olur”. Oynadığım oyunlarda artıq bir az da inam yaranmışdı. Təyyarənin adətən 2x-ə qədər çıxdığını görürdüm. Nadir hallarda 5x-ə də çıxırdı. Qərar verdim.
Balansımdan 5 manat ayırdım. Mərc qoydum. Təyyarə qalxdı. 1.2x, 1.5x, 1.8x, 2.0x. O an əlim düymədə idi. Çıxım? Yox, bir az da gözləyim. 2.5x, 3.0x. Ürəyim döyünürdü. 3.5x, 4.0x. Artıq əllərim titrəyirdi. 4.5x. Düşündüm, “bəsdir”. Basdım. Ekranda yazı çıxdı: “Siz qazandınız”. 5 manatlıq mərc 22.5 manata çevrilmişdi.
Balansıma baxdım. 52 manat. 20 manatla başlamışdım, indi 52 manat vardı. Oturduğum yerdə gülümsədim. Sevinc böyük deyildi, amma qəribə bir hiss idi. Sanki özümə qarşı bir oyunu udmuşdum. Çünki ən çətin hissə o an idi – nə vaxt dayanacağını bilmək. Mən dayandım.
Bütün məbləği çıxartdım. Pul bir neçə dəqiqəyə kartıma gəldi. O gecə yatanda fikirləşdim: “Əgər mən acgözlük edib gözləsəydim, təyyarə qəzaya uğraya bilərdi və heç nə qazana bilməzdim”. Bu, mənim üçün bir dərs oldu.
Ertəsi gün işə gəldim. Nahar fasiləsində yenə o iş yoldaşlarım telefonlarının başına keçdilər. Mən də yanlarında oturdum. Rüstəm dedi: “Dünən oynadınmı?”. Dedim: “Oynadım”. “Nə qazandın?”. “52 manat”. Hamı güldü. Dedilər: “Sənə yaraşır, biz həftələrdir oynayırıq, sən bir gündə qazandın”.
Həmin gündən sonra mən də hərdən həmin platformaya girirəm. Amma qaydalarım dəqiqdir. Heç vaxt itirməyə hazır olmadığım pulu qoymuram. Və hər dəfə mostbet aviator login edəndə o axşamı xatırlayıram. Necə yorğun bir cümə axşamı, sadəcə iş yoldaşlarımın danışdığını sınamaq üçün girib, bir dərs öyrəndim – həyatda ən böyük qələbə nə vaxt dayanacağını bilməkdir.
Hələ də oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma qazandığım vaxt çıxarıb kənara qoyuram. Bir dəfə o 52 manatla uşaqlara bir oyuncaq almışdım. O oyuncağı hər görəndə, o axşamı və verdiyim doğru qərarı xatırlayıram. Bəzən şans yetər, əsas odur ki, onu düzgün idarə edəsən. Mən o gecə bacardım. Və indi bilirəm ki, hər kəs bacara bilər, sadəcə ağıllı olmaq lazımdır.
-
AuteurMessages
Vous devez être connecté pour répondre à ce sujet.