Powrót do aktualności

pierwszy atakujacy

Fora Wladca Smokow Wsparcie techniczne pierwszy atakujacy

Temat zawiera 6 odpowiedzi, i ma 3 odpowiedzi, ostatnio zaktualizowany przez  Bazuka 4 lat, 4 miesięcy temu.

Oglądasz 7 wpisów - 1 z 7 (wszystkich: 7)
  • Autor
    Wpisy

20373771
    Uczestnik

Witam . Jak w temacie nurtuje mnie pytanie jak to jest podczas walki ? nie wazne czy to pb czy wojna klanowa lub frakcyjna. Nie wazne czy to ja atakuje czy jestem atakowany. tak samo czy walcze ze slabszym czy mocniejszym ale zawsze to przeciwnik 1 atakuje . To chyba jakas paranoja skoro nie moge oddac nigdy 1 ataku . zawsze to przeciwnik ma 1 ruch. Prosze o wyjasnienie mi jak tu liczycie kolejnosc kto ma 1 strzelac bo skoro ja nawet bedac atakowany czy atakujac nie moge miec 1 ruchu to chyba jest cos tu nie tak

AniołZemsty
    Uczestnik

Pierwsza kolejnosc ataku to np ci bohaterowie co maja w skilach pierwszy ruch tj czarodziejka pustki stroz piekiel czy pandora jesli np ty i przeciwnik oboje ich macie decyduje kolejnosc w szyku jesli stoja w tym samym miejscu w szyku pierwszy ruszy ten kto ma wiecej ogolnego rb. Potem kolejnosc ruchu zalezy od rb kto ma wiecej: raz ten co ma wiecej raz ten co mniej. No i jest jeszcze pierscien posejdona od 73 bodajze levelu co daje 1 jednostce inicjatywe w walce wtedy sie pierwsza ruszy na pvp samym bohaterem tez dziala tyle ze zalezy chyba od najsilniejszej osoby w druzynie wtedy wszyscy z jego pierscienia korzystaja tak jakby (to juz domysly). Na wojnie jest tez bug ze kiedy walczysz 1 na 1 i ktos dojdzie do przeciwnika po jego 1szym ataku to ten wyzej sie pierwszy ruszy a potem jeszcze raz ten pierwszy. To tyle ile wiem i ile sie domyslam.

20373771
    Uczestnik

i wlasnie tu przeczytac trzeba dobrze co napisalem ze bez zwiazku jest to wszystko nawet jak walcze ze slabszymi i nawet slabsi mnie 1 atakuja wiec cos tu mi smierdzi ze ta gra to jedno wielkie bagno a pierwszenstwo maja wybrancy dla gm

AniołZemsty
    Uczestnik

Taa jakbyś czytał ze zrozumieniem to już byś miał swoją odpowiedź no ale tłumaczyłem to z uprzejmości bo nie jestem moderatorem i nie mam takiego obowiazku;/ A o GM nawet mi nie mów to jak mnie potraktowali na tym konkursie ostatnim przechodzi wszelkie pojęcie.

Bazuka
    Opiekun forum

Witam

Ogólnie wiekszość przyczyn dlaczego ciebie atakują pierwszego wymienił AniołZemsty
    -Czarodziejka Pustki (1 zawsze atakuje jeżeli nie posiadasz tego bohatera nie zależne od rb)
    -Pandora (to samo co pustki)
    -Jeżeli oboje posiadacie podanych bohaterów liczy się rb danego bohatera atakuje pierwszy ten który ma więcej rb
    -Szyk czyli układ bohaterów
    -Pierscien posejdona zmienia możliwość kolejności ataku wiec dlatego ludzie słabsi mogą pierwsi atakować
    – Na wojnach liczona jest chyba suma rb 2 przeciwników i wyższa suma 1 atakuje

Wiec tutaj nie istnieje takie coś jak wybrańcy dla gm 🙂

Pozdrawiam

20373771
    Uczestnik

wiec dla czego bylem atakowany i oddawalem strzal jako 2 skoro- przeciwnik jest slabszy uzywa pierscienia hadesa oboje mamy czarodziejke – a dopelniajac moja stoi na 1 pozycji z przodu ? O to wlasnie w tym pytanie chodzilo i jak mam w tym momencie ne twierdzic o wybrancach gm? a najsmieszniejsze ze nic nie zmienialem w szyku to jakims dziwnym cudem po moich wpisach sie juz zmienilo i przestalo az tak bardzo mnie oszukiwac. :Przypadek?

Bazuka
    Opiekun forum

To nie przypadek tylko jak ci pisałem może to być też róznica w rb bohaterów że czarodziejka ma wiecej rb i atakuje 1 albo poprostu był jakiś bład który naprawili 🙂

Oglądasz 7 wpisów - 1 z 7 (wszystkich: 7)

Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.